Veckand Dans

Denna vecka drar jag igång med Cha-Cha, så följ med.

Historik
Cha-cha-chan är sprungen ur mambon, och den främsta skillnaden består i att cha-cha-cha har ett långsammare tempo. Musiken är liksom sin förgångsgenre uppbyggd kring clave-rytmen.
Den moderna stilen av dans i cha-cha-cha härrör från undersökningar som gjorts av dans lärare Pierre Zürcher Margolie ( "Monsieur Pierre"), som samarbetar Doris Lavelle.
Pierrereste sedan från London och besökte Kuba 1952 för att ta reda på hur och vad kubanerna dansade på den tiden. Han konstaterade att detta nya dans hade en delad 4:e beat, och att dansa är en började på andra beat, inte första. Han tog med denna dans idén till England och så småningom skapade vad som är känt nu som ballroom cha-cha-cha.
Orkesterledaren Enrique Jorrín är känd som den som lanserade musiken i USA 1953, och i Europa blev den populär i mitten av 1950-talet.

Om namnet på dansen och musikstilen

Namnet sägs vara ett onomatopoetisk efterhärmande av det ljud som uppstår när danserna släpar sina fötter längs golvet: efter grundstegets första två långsamma steg följer nämligen tre snabba släpande steg. De tre snabba stegen kan emellertid hos vissa dansare uttryckas främst med höftrörelser, utan att några egentliga steg tas.

Ibland betonas de tre cha-cha-cha-slagen också i musiken, och cha-cha-chan sägs därmed vara en av de få fall där en dansstil har fått tydligt genomslag i utförandet av sin motsvarande musik.

Cha-cha-cha kan antingen dansas till äkta kubansk musik eller Latin Pop eller Latin Rock. Musiken för internationella ballroom cha-cha-cha är energiska och med ett stadigt beat. Den kubanska cha-cha-cha är mer sensuell och kan innefatta komplicerade polyrhythms.
Stiler av cha-cha-cha dans kan skilja sig i stället för de chasse i rytmiska struktur.Den ursprungliga kubanska och ballroom cha-cha-cha räkna "två-tre-chachacha".

Videos från Cha-cha


 





Så det var det jag hittade inom Cha-Cha, tyvärr blev det inte mycket men hellre något än ingenting, hoppas ni tyckte om det, håll utskik inför nästa veckas dans, kommer bli något ni alla hört och kanske prövat förut?
Ha en fortsatt bra vecka, och ni som dansar kepp going ;)  
/ Elin

Dålig update

Hej sötisar!
Förlåt för en dålig update, men hela förra veckan har jag vart helt slutkörd i både kropp och själ. Lite kort om veckans Måndag - Jobb
Tisdag Picnic med ledarna från Korpen Sportis väldigt mysigt och lite planerande inför hösten. Älsklingen följde med mig hem efteråt och vi tog det bara lugnt framför tv:n.
Onsdag - Jobb åkte sedan hem och hämtade lite grejer och följde med Alvaro hem till sig och spenderande natten där, hyrde Bröllops Duellen, enligt mig en skit bra film, typiskt min smak.
Torsdag - Jobb, åkte in till stan och shoppade med Becca från jobbet och hade det trevligt.
Fredag - Jobb, fick fixa mig och allt på jobbet eftersom jag skulle på grillkväll i Sickla efteråt med älsklingen och hans kusiner. Mycket trevlig kväll kan jag säga.
Lördag - Åkte till Personne badet i Älvsjö och slappade där i några timmar innan jag åkte till jobbet och hoppade in och hjälpte dom, rena rama mardrömmen hände då, hatar att vissa inte kan bete sig som normalt folk, inte alls ett okej beteende när man är på restaurang.
Söndag - Åkte till Personne badet igen med Alvaro och slappade hela dagen, gick hem till hans bror en stund sen var det dags att åka hem.

Hur skönt är det inte nu med sommar värmen som helt plötsligt kommit till oss? Jag har njutit för fullt, och som följd på det så brände jag sönder hela ryggen, men det blir brunt sen vet jag. Nu 'r allt fixat och klart med våra planer och allt kommer gå som det ska, jag kan inte skriva riktigt vart jag ska ännu, men ni som läst ett tag kan nog förstå vart jag åker i sommar, eller a början av hösten blir det ju.
Efter veckan som gått har min rygg blivit helt knäpp och hela jag kände mig helt slut, därav dålig update. Bättring ska ske det lovar jag, skriver lite snabbt eftersom det är måndag idag och det betyder att jag måste slänga in Veckans Dans dessutom, denna dag har jag jobbat och åkt till Farsta och gått in en sväng på banken och satt in mina pengar, hittade ett gulligt armband och en ny almanacka som kommer komma till användning.
Imorgon blir det jobbet igen, har inga planer nu märker jag så jag hoppas vädret håller i sig lite till så man får en chans att hinna njuta lite mer av den underbara värmen. Dock är fläkten min bästa kompis på jobbet, det är helt otrlogt hur varmt det blir där inne, och allt spring gör det inte bättre.
Nu ska jag lägga mig i soffan ett tag och glo på tv, i veckan ska man ta en jävla spruta, är livrädd för nålar fast det är ju inte värre än att flyga enligt mig, sprutan kan jag hålla koll på och det kan jag inte med ett flygplan.

Håll utskik efter veckans dans i nästa inlägg, ha det bäst er Elin
Lite bilder från veckans gång:

   
Min framtida bostad ska vara här   
Vackra Nadia   Far och son
   

Lite ny musik i öronen

Vill även passa på att berätta för er, eftersom jag är ett riktigt fan av Reggeaton och försöker alltid hitta de nya låtarna överallt så vill jag tipsa er om några sköna låtar.  Don Omar har släppt ett nytt album som heter IDON och Wisin y Yandel har släppt sin senaste platta " La revolucion" slänger in några sköna låtar från deras album. Enjoy !

Don Omar-Sexy Robatica

Don Omar- Diva Virtual


 
Don Omar Feat Daddy Yankee - Practica Conmigo


Wisin y Yandel - Besos Mojados
 


Wisin y Yandel - Abusadora
 


Wisin y Yandel - Tu vives en mi 

Rumba

Hej igen, nu drar vi igång veckans dans, denna vecka tänkte jag att vi går in lite på Rumba.

Rumba
är en dans och en familj av musikaliska rytmer som har sina rötter i Afrika som färdades via slavhandeln till Kuba där den utvecklades till rumba. Rumbans grundrytm, rumba-claven, är en variation på traditionella västafrikanska klockrytmer. Den går i fyra fjärdedelstakt (4/4).
Den ursprungliga kubanska rumban är mycket polyrytmisk och sålunda ofta mycket komplex. Rumba förväxlas ibland med salsa. De bägge danserna har gemensamt ursprung, bygger bägge på clave-rytmer och har vissa viktiga rörelser gemensamma.

Det finns flera olika typer av rumba, var och en med en egen rytm och dansstil.

  • Yambú är långsam. De dansande imiterar ofta gamla människors sätt att röra sig.
  • Guaguancó är medelsnabb och ofta flörtig; de manliga dansarna stöter med höfterna.
  • Columbia är snabb och aggressiv. I allmänhet dansas den bara av män. Ibland imiterar dansarna slagsmål, eller dansar med knivar.
  • Columbia del Monte är mycket snabb.

Alla typerna av rumba har avancerad polyrytmik och spelas på conga- eller cajonetrummor, claves, palitos och/eller guagua med försångare och svarskör.

Rumban uppstod i Havanna på 1890-talet. Den afro-kubanska dansen med sin sexuella laddning blev i hög utsträckning nedtryckt och reglerad, eftersom den ansågs farlig och oanständig. På Kuba sågs rumban länge som inte riktigt rumsren, men på 1940-talet blev den mera populär och uppskattad, särskilt varianten guaguancó.

Tiodansens rumba
Under förbustiden i USA (1920 - 1933) fick rumban en relativt stor spridning genom cabareter, sainetes, som ofta innehöll schablonmässiga skildringar av svarta såväl som rumba. Tävlingsdansen rumba som nu ingår i tiodansen har sina rötter i denna 30-tals-rumba som ursprungligen kom från Kuba och från musikstilen son. I Sverige finns denna rumba nästan enbart som tävlingsdans, men i USA och delar av Europa dansas de så kallade ballroomdanserna även som sällskapsdans om än i relativt liten utsträckning. Det finns även en storbandversion av rumba som spelas mycket snabbt.

Afrikansk rumba
På 1950-talet blev en musikstil kallad rumba populär i Afrika, och den har varit populär sedan dess. OK Jazz och African Jazz var de stora banden, i vilka ingick några av de mera kända afrikanska rumbamusikerna Franco Luambo, Le Grand Kalle, Dr Nico Kasanda, Sam Mangwana och Tabu Ley Rochereau. Musikstilen soukous är utvecklad ur den afrikanska rumban.

Rumba Flamenca
På 1990-talet blev den franska gruppen Gypsy Kings av spanskt ursprung populära med sin Rumba Flamenca. Musikstilen kallas även rumba gitana eller katalansk rumba.

Ordet Rumba kommer från verbet "Rumbear" som betyder att gå och festa,dansa och ha kul.


Några olika videos:

Rumba Flamenca


African Rumba
 
Latin Ballroom Rumba



Jag hoppas ni gillade det ni läst. Planeringen är fixad så jag nu vet vilka danser som kommer komma upp, kan avslöja några : Salsa,Foxtrot,Merengue,Streetdance och många fler, detta är i slumpvis ordning så håll utskik, kan hända att jag slänger in 2 danser på en vecka så vi kommer igenom danserna lite fortare dessutom. Som sagt har ni några funderingar osv så hör gärna av er, swing it away / Elin

1 underbart år

Hej mina söta läsare!
Hoppas ni har haft en riktigt mysig midsommar med massvis med jordgubbar och annat gott.
I Torsdags stannade jag kvar på jobbet för att jobba igen mina 4 timmar och ha en mega stor stä dag, jag kan säga såhär jag har ALDRIG haft så ont i min kropp dagen efter från en städning. Vi började 12.45 och var klara 20.00 med allt.
Fick iallafall ihop lite dricks osc så det kändes bra, fick världens jävla blåsa som gick sönder på tummen av moppningen så det har svidit i några dagar nu men det gör inget.
I Fredags kom älsklingen hit eftersom vi skulle fira midsommar hemma hos Farmor och farfar med grillning osv, självklart fastnade vi båda på Sims 3 innan det var dags att åka. Kvällen var jätte mysig vi åt god mat och efterätt och kollade på videos från när jag och mina bröder var små, blev helt paff när jag såg att dom hade en skolavslutning i 4:an när jag och 5 andra tjejer dansade till Venga Boys-Boom Boom Boom Boom. Jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag gjorde då, men blev sammtidigt väldigt glad för jag har inte ett enda band eller något från alla de gånger jag uppträtt när jag var liten. Det misstaget kommer jag inte göra med mina egna barn, ska filma allt de gör.
Senare på kvällen kom vi hem och mös framför tv:n och jag gav Alvaro sin present som jag köpte för länge sen, hade köt en liten bok som heter "Kärleksförklaring" som man fyller i med massa söta små saker.

Igår vaknade vi runt 12 och gjorde i ordning oss för att åka till stan där Alvaro bjöd mig på "lunch" som ett litet 1 års firade, för exakt 1 år sedan den 20:e Juni blev vi officiellt tillsammans och jag kommer så väl ihåg känslan, och känslan finns fortfarande kvar kan jag säga. Jag vet exakt hur der kan bli efter ett tag men den här gången är det annorlunda det vet jag, jag känner det. 1 år tillsammans och fortfarande nykära, jag tror det gäller att aldrig glömma bort att ta hand om varandra och överraska och skämma bort varandra. Det behöver inte vara stora saker, en sak jag lärt mig är att uppskatta de små saker som när man kommer hem efter jobbet och badkaret är fyllt med rosor och levande ljus, eller en massage efter en hård dag/vecka, dessa små saker gör att man tänder den där lilla gnistan som ibland kan slockna.
Nåväl, efter att vi hade käkat på Sala Thai som vanligt så åkte vi hem till hans bror och hans flickvän, killarna gjorde sig i ordning inför kvällen och repade några extra gånger medans jag och Nadia satt och pratade och käkade vatten&honugs melon. Kvällen spenderades på Midsommar Latino där killarna uppträdde, och jag är så jävla STOLT igen, det var drag och publiken var hur bra som helst. NI ÄGDE SCENEN!! Perfekt 1 års dag faktiskt, att få se min älskling uppträda igen.
Kvällen slutade med massa onyttigheter framför tv:n tills det vart dags att sova, en super lyckad kväll faktiskt.

Idag har vi vaknat väldigt sent, men myst och tagit det lungt bara. Hatar att åka hem från honom, hade gärna haft lite mer ledighet, men min semester är inte förrns i Augusti, jag hoppas verkligen på det bästa och att planerna blir som vi tänkt oss. Sen jag kommit hem har jag bara latat mig och pratat med mamma och skrivit lite här.
Nu ska jag sätta mig och spela Sims 3 tänkte jag får hoppas att jag kan slita mig sen helt enkelt, jobb imorgon som gäller för min del.
Nej du drar jag mig från min dator och flyttar mig till mammas, ha det bäst / Elin

En ängel



Du är en liten ängel från ovan, den lilla perfekta gåvan.

En liten en som alltid funnits där, även när man inte alltid varit här.

En ängel som kanske inte alltid hittat rätt, men som alltid gjort saker på sitt egen lilla sätt.

Du har delat med dig av hela din värld, och tagit med mig på denna långa färd.

Genom eld och vatten har vi vandrat, och funnit kunskap som vi båda samlat.

Vår vänskap går ej att beskriva, och mindre förstår nog folk vad vi fått genomlida.

Vänner kommer och vänner går, men du är den som alltid kvarstår.

Ingen eller inget kan komma oss emellan, för det vi har det hittar man sällan.

8 långa fina år, det är nästan så att man fäller en liten tår.

En ängel som alltid vakar vid min sida, som alltid sett till att jag inte ska lida.

En vacker varelse som jag värderar så högt, en som alltid finns där när man behöver tröst.

Jag vill att du ska veta att det du känner, känner även jag.

En liten ängel som jag älskar så mycket, en ängel vid namnet Emelie Johansson.


Baby Mama

Nu sitter jag här och har tagit emot lite bilder fån i fredags då vi hade Singstar kväll och har även fått lite bilder från ledaravslutningen vi hade på Gröna Lund, så jag tänkte släga in några utav dom så ni har något roligt att skratta åt haha.
Ska snart lägga mig i soffan och titta på filmen jag hyrt som heter Baby Mama med Tina Fey, någon som sett den?
Jobbet gick bra, självklart blev det mycket folk på en och samma gång och det ska alltid ske när inte Becca jobbar, så typiskt. På Torsdag ska jag jobba över så jag jobbar ikapp mina timmar som jag tog ledigt när Alvaro tog studenten så det blir en städ dag för vår del. Nej nu tänker jag slänga på filmen så jag hinner titta på Desperate Housewhifes ikväll också. Ha en bra kväll / Elin


   
    
   

Trött och sliten

God morgon sötisar!
Hoppas ni mår bra, min jäkla rygg gör så himla ont igen, fattar lixom inte. Jag måste vara försiktig på jobbet idag så jag inte överbelastar den som jag har en tendens att göra ibland. Har ni sett föressten SOLEN!! Det är kallt ute men solen skiner och då mår man genast lite bättre eller vad säger ni? Jag personligen tycker att humöret förändras beroende på vad det är för väder och man ska njuta så länge det varar. Nu sitter jag här med min kopp te och funderar på om man ska boka en massage kanske?, kanske inte riktigt läge för det ändå med tanke på att jag måste spara ihop pengar osv.
Nu tickar klockan iväg måste kila till bussen, ha en bra Tisdag allihopa / Elin

Bild inlägg

Tänkte slänga upp lite saker som är nya i min lilla garderob och även lite bra prylar jag vill tipsa om från Eleven.se

Lite nya härligheter till sommaren+ Den vita Bodyn jag glömt att ta kort på.
   

Lite produkter från Eleven.se

Från höger:
1. Rosa burk Hawaiin Tropic coconut butter
2. Tony&Guy heat defence spray
3. Burt´s Shea butter hand repair creme
4. Natural white bright stick
5. Aqualina Feetspa
6. Aqualina Coconut body scrub
7. Sovmask Daydream+kylmask
8. Hawaiin Tropic Dry carrot oil
9. Too faced Ooh La Rouge


Veckans Dans

Nu drar vi igång igen, vecka 25 och denna vecka är det dags för Lindy Hop.
Tänkte att jag tar er igenom några av de stora danserna som visats i tv i bla: So you think you can dance, Floorfiller och Let´s dance några veckor framåt nu. Jag hoppas ni gillar denna veckas dans, och kom ihåg säg gärna till om ni önskar någon speciell stil.

Lindy hop är en swingdans från New York i USA som även kallas Jitterbug. Dansen skapades i Harlem på 1920 och 1930-talet, som en utveckling ur Charlston och i princip alla andra danser som de dansande kände till.

Det sägs att namnet kom till när Charles Lindbergh flugit över Atlanten och välkomnades i New York. På gatorna dansade människorna och speciellt en, solodansande, man utmärkte sig. En reporter frågade denna dansare vad det var för dans han dansade. Med ett leende svarade mannen att han dansade "lindy hop". Sedan dess har det kallats lindy hop.
Ordet kom in i svenskan när dansen kom till Sverige på 1940-talet. Mest förknippas nog den här tidens svenska jitterbug med swingpjattar och dansstället Nalen i Stockholm.

På 1980-talet fick lindy hop en renässans som till stor del utgick ifrån Sverige. Efter att ha blivit fascinerad av gamla swingfilmer från 1940-talet bestämde sig Lennart Westerlund för att söka upp dansarna i dessa filmer. Lennart, tillsammans med Anders Lind och Henning Sörensen, åkte till USA i 1984, fast bestämd att träffa Al Minns. Vid senare tillfällen hittades även Frankie Manning och andra lindy hop-stjärnor. De möten var början på den nya swingvåg som kom först och främst till Sverige och som fått sitt starkaste fäste i Herräng dance camp det årliga swinglägret i Herräng som lockar dansare från alla världens hörn.


Grundsteg i lindy hop:

Lindy hop rör sig från sluten position, där följaren har sin vänster hand på förarens axel, föraren sin högra på följarens rygg och de övriga två händerna håller i varandra, till öppen position där man håller i varandra i bara en hand. Stor del av dansen skapas i övergången mellan dessa positioner. Det förekommer även att de dansande släpper varandra helt. Ytterst få saker kan sägas vara förbjudna i lindy hop, förutom att inte följa takten och musiken. Turerna rör sig vanligtvis över åtta taktslag, åttor, eller över sex taktslag, sexor.

Några kända namn inom Lindy Hop:
Frankie Manning som anses vara en av skaparna av Lindy hop
Al Minns
Pepsi Bethel
Leon James
Norma Miller

I tävling och som show innehåller lindy hop ofta akrobatik, men det är inget som vanliga sällskapdansare ägnar sig åt. Som tävlingsdans räknas lindy hop i Sverige till BRR-danserna.

Några videos:






Detta var vad jag hade att bjuda på när det gäller Lindy hop, Nästa vecka tänkte jag dra ännu en favorit som ni alla säkert har sett i Let´s Dance. Så håll utskik och jag hoppas ni gillar detta, om jag missat något var inte rädda att skiva några rader. Om det finns några/npgon dansare som möjligtvis utför några av dessa typer jag skriver om så får ni mer än gärna kontakta mig, skulle bli jätte glad om jag fick lite information ang vissa typer av danser.
Ha det bäst / Elin

Sommar och Sol....Nope

Hej sötisar!
Nu har jag haft lite mycket att stå i ett par dagar och har inte haft orken att sätta mig ner faktiskt.
Förra onsdagen träffade jag min vän Mia, vi har inte sett varandra på snart 10 månader nästan, en sjukt lång tid och jag har saknat henne så himla mycket, det enda som var tråkigt var att jag bara fick 2 timmar med henne innan det var dags för henne att åka. Men vi hann med rätt mycket ändå, käka inne i kungshallarna och springa och shoppa som dårar. Fick med mig en vit body och ett par vita slitna jeans med mig hem.
Torsdag åka jag ännu en gång och shoppade denna gång med underbara Sandra, man har alltid lika kul när man är med henne. En riktig solstråle i mitt liv skulle jag kunna säga. Denna gång fick jag med mig ett blått linne och en ljus blå t-shirt, passar perfekt såhär till sommaren tänkte jag men vart fan tog vädret vägen?.
I Fredags var jag på jobbet och fick ett perfekt sms, mina varor hade kommit från Eleven.se så det var bara att hämta ut den och punga ut 1068 kr, känns i plånboken men jag älskar mina saker, tänkte slänga in lite senare så ni får se vad jag köpt osv. Efter att jag hämtat ut paketet gick jag in på Ica och köpa lite smått och gott som Brieost,naturgodis och läsk inför kvällen. Tog en sväng upp till systemet och köpte en flaska vin till eftersom jag hade ordnat en Singstar kväll, och jag kan bara säga att jag hade så jäkla roligt med er alla, tack så jätte mycket för en underbar kväll.
Helgen har jag spenderat med Alvaro och bara njutit av ledigheten tillsammans, fick äntligen honom att ladda hem Transformers så efter att ha uppdaterat minnet så man kommer ihåg den så längtar jag verkligen tills 2:an kommer ut nu i sommar. Nu sitter jag här med en stor kopp te och ska snart ge mig iväg till jobbet, förväntar mig att det blir skit mycket att göra eftersom det är Måndag, har ingen lust idag..vill bar sova. Slänger in Veckans dans senare dessutom så missa inte det och lite bilder innan jag måste slänga mig iväg på Picnic avslutning i Skeppsmyre parken klockan 19.00. Nu måste jag kila ha en bra Måndag / Elin

Bildinlägg

Hej alla söta!
Hoppas er helg var lika lyckad som min har vart. Jag vet att det är tidag nu men jag har inte haft tid att skriva förnns nu helt enkelt.

I Fredags tog ju Alvaro studenten, redan kvällen innan började jag fixa mitt hår och för er smo inte visste så är toa papper ett jävligt bra sätt att skapa skit mycket lockar i håret, jag har ju naturligt lockigt men jag körde på en överdrivet lockig frisyr denna gång. Morgonen började med att jag fixade mig och gick hem till mormor och morfar som hade köpt en nalle och blommor till Alvaro som han kunde få när han sprang ut. I Huddinge mötte jag hans familj och släkt eftersom han sprang ut sammtidigt som sin kusin så alla var heöt taggade och när han väl kom utspringandes så blev det mycket tårar och kramar och framför allt glädje. Jag fick äntligen som jag ville och följde med honom på flaket 3 varv runt Huddinge/Stuvsta och det läskigaste av allt var nog att det var redan 2 år sedan jag själv tog studenten och han stog på mitt flak, men det skapades bara nya minnen på de gamla nu. Efter att ha frysit ihäl på deras flak och helt dränkt i öl/champange och cider så hämtade hans pappa upp oss alla och körde oss tillbaka till Rönninge där festen skulle hållas. Hela kvällen var fylld med musik,dans,tal,skratt,tårar,alkohol, och massa god mat.
Mina kära föräldrar fick äntligen träffa nästan hela släkten och vi hade så jävla kul, det bästa av allt för min del tror jag är att han hade fått svar från Kulturama, det skulle ta ca 2 veckor innan han skulle få veta om han hade fått en plats på musikproduktions linjen, men svaret kom redan efter två dagar, HAN KOM IN!! och tårarna kunde inte hållas tillbaka, jag är så stolt över min lilla prins, så otroligt stolt, för jag vet att han kan, och jag har alltid haft den känslan att han kommer gå så långt. Vi kom hem runt halv tre på natten och då var det dags att öppna presenter, av mig fick han en danskurs på Blue Hill eftersom jag vet att han vill börja dansa igen, så jag står för hans kurs i höst. Annars fick han pengar, en mixer,och annat smått och gott.

Lördag bestog av mera firandes, nämligen hans mamma smo fyllde år så då blev det ännu mer mat,skratt,tårta och på kvällen fick vi se videon från dagen innan. Söndagen var lika fullspäckad den, vi åkte hem till hans bror som hade födelsedags kalas för sin son så ännu mera tårta, kommer inte vilja ha tårta på flera månader från och med nu.
Som sagt så har min helg vart väldigt fullspäckad och framförallt skit rolig!
Igår var det tillbaka till jobbet som gällde, efter det åkte jag hem till Alvaro igen eftersom vi hyrde två filmer i lördags men fick aldrig en chans att se dom så vi tog det igår, han hade även köpt en liten överraskning min sötnos, fick en jätte fin röd ros och jag sken upp som en sol igen efter en jobbig dag.
Idag har jag vart på jobbet och haft det skit kul med Becca, alltid lika roligt när vi jobbar tillsammans.
Nu ska jag faktiskt sätta mig och pröva The Sims 3 och sedan blir det tvkväll med lite Ben&Jerry´s Jamaican me crazy sorbet. Slänger in lite bilder här nere från helgens gång skriver lite senare kanske, ha det bäst nu / Elin

  Älskling och hans mamma! Glädje!
 Äkta glädje Familjen Cabezas-Olivares Flaket
<3 FÖR HAN HAR TAGIT STUDENTEN!!  Sekunderna innan han fick veta att han kommit in på Kulturama
Engely och Oscar öppnar upp festen med Salsa  Jag,Nadia,Victor,Crisitan och Patricia Eoow eeow eoow!
Mor och son Uppträdande :D Camaleon y CKZ och Engely Mamma och Alvaro
Älskling,Jag,Patricia,Cristian,Victor och Nadia Oliver 2 år  Den fina rosen jag fick
Mina sötnosar i Malmö

Veckans Dans - Vals

Hej allihopa!
Här kommer veckans dans och för er som missat så hittar ni resten av danserna så hittar ni dessa i kategorin Veckans dans. Veckans dans blir alltså Vals eftersom jag tycker denna är extremt vacker. Har ni något att tilägga får ni gärna lämna kommentarer osv.

Kort om Valsens historia:

Man vet inte säkert var valsen kommer ifrån, man antar att den kommer från området kring sydtyskland/Österrike. 

Dansen uppkom runt 1789 och infördes i Paris år 1808.

Att just Paris är så viktigt för valsens historia beror på att det var det franska hovet som ansågs vara finast på den tiden. De var där de nya trenderna sattes och många länder ville efterlikna fransmännen. Just därför spred sig valsen snabbt genom Europa så snart den fått fäste i Frankrike, och överallt blev den mycket populär. Valsens "genombrott" beredde väg för andra runddanser (polka, schottis, m.fl.)

De danser som tidigare hade regerat var menuett, gavott och polonäs. Fransmännen hade förfinat dem så mycket att det var omöjligt för en "vanlig " människa att lära sig dem. De bestod av många turer och invecklade steg som tog evigheter att lära in. Det fanns över 100 olika menuetter och ville man visa att man "var något" måste man kunna minst trettio. Det betydde att det bara var överklassen med sin obegränsade fritid som hade tid att lära sig dem. Stilen på dansen var mycket speciell, den framfördes i långsamt tempo, rörelserna var sirliga och kroppshållningen var uppsträckt och förnämlig.

Ännu större betydelse för valsen hade borgarna, det tredje ståndet. Under den här perioden blev de mer framstående i samhället de fick mer inflytande, vilket ledde till den franska revolutionen. När revolutionen var över hade samhället förändrats på många sätt.

Borgarna förde med sig det demokratiska tankesättet. De tyckte att dans skulle vara ett nöje för alla och relativt lätt att lära sig och de nöjde sig inte heller med det sävliga tempot. Den nya stilperioden var empir, den kännetecknas främst av kvinnornas löst sittande klänningar som bara fästes ihop under brösten och gav fri rörelsevidd, de opraktiska perukerna var också kasserade. Modet tillät alltså yvigare rörelser och snabbt tempo.

Runddanserna motsvarade folkets krav och det var valsen som beredde vägen för dem. En av huvudorsakerna till att just valsen blev så omtyckt var den vackra musiken som komponerades till den. Far och son Johan Strauss komponerade alla sina berömda wienervalser under den här tiden. Dans i allmänhet fick en helt ny karaktär. Snobberiet försvann och dansen blev uttryck för kärlek och livsglädje.


Vals är en särdeles populär pardans, som dansas till musik i tretakt. På baler och bröllop inleds dansen oftast med en vals, men valsen dansas även inom så vitt skilda sammanhang som folkdans, tiodans och argentinsk tango.
I Sverige blev valsen allmänt förekommande från mitten av 1800-talet. Det finns ett stort antal sätt att dansa vals. Typiskt är att ettan i takten betonas på något sätt, till exempel genom ett längre steg och att takterna hänger ihop minst två och två. Eftersom vals går i tretakt måste man i de vanligaste valstyperna använda sex steg innan man kan använda exakt samma steg igen och då har musiken spelat två takter. Det är vanligt att musiken utgörs av fraser om 16 takter.

De enklaste varianterna på vals är lätta att lära sig vilket säkert bidrog till att dansen blev populär.
Några vanliga typer är:

Springvalser där man tar mycket korta studsande steg på fotens främre del på varje taktdel. Man svänger inte runt något bestämt antal varv. Många spelmansvalser från 1800-talet med många åttondelar i musik har dansat som springvals. Det går att dansa springvals på ett väldigt litet dansgolv.


Valser där man snurrar runt ett varv på två takter med två steg per takt till exempelvis stigvals. Stigvals motsols blir nästan samma steg som bakmes(bakmes dansas ofta till polskor från Västerdalarna)

Valser
med där man snurrar runt ett varv på två takter med rotation med eller motsols med tre steg per takt. Man kan ta tre steg per takt på flera olika sätt, till exempel:

  1. Kavaljeren dansar höger, vänster, höger och samlar; vänster, höger, vänster och samlar. Damen gör samma sak spegelvänt, det vill säga börjar med vänster. Denna svårare form ser mycket elegant ut och passar till såväl Wienervals som långsamma spelmansvalser från 1800-talet som spelats på fiol och dragspel. Musiken går vanligen i ett inte alltför hastigt tempo.
  2. Samma som punkt 1 men steget på tredje taktslaget är reducerat till en lätt lyftning och vridning genom att man redan på andra taktslaget ställde fötterna bredvid varandra. Skillnaden mot punkt 1 blir att man inte förflyttar sig så fort i dansriktningen
  3. Kavaljeren dansar höger, samlar vänster till höger fot, höger; vänster, samlar höger till vänster fot, vänster. Damen gör samma sak spegelvänt. Egentligen är detta vals med polkasteg. Resultatet blir att paret rör sig mycket i sidled och att man kanske inte kommer runt ett helt varv på två takter. Ofta är detta denna enklare variant av vals det som folk lär sig först.

Några udda varinater på valser är hoppvals som dansas med valssteg till polkamusik och trampvals som är en variant på springvals.


Några olika typer av Vals:


 
 



 Sådär jag hoppas ni tycker om det jag hittat än så länge, hittar jag något under veckans slänger jag in det. Nu ska jag titta på film med min älskling som faktiskt HAR TAGIT STUDENTEN, FY FAN VA HAN ÄR BRA!!
Skriver mer imorgon puss / Elin

Studenter 09

God morgon mina söta läsare!
Fy fan vad skönt med sovmorgon, när jag vaknade blev jag ororlig att jag försovit mig till jobbet men sen kom jag på att jag hade tagit ledigt. Ja ni idag är det en ganska stor dag för ungefär hälften av stockholms alla gymnasie elever nämligen studenten 09. Själv ska jag åka ut till Sjödalsgymnasiet i Huddinge och se när min älskling och hans kusin springer ut, som jag har väntat på denna dag. Alvaro var nämligen med mig den dagen jag sprang ut för 2 år sen och firade mig på flaket så jag vet vilken jävla känsla det är att springa ut. Jag får typ panik här hemma eftersom jag ska åka om två timmar och har inte en aning om vad fan jag ska ha på mig? Men en sak vet jag, vädret ska inte få stoppa mig.
Jag kommer inte uppdatera något tror jag under denna helg eftersom hela denna dag ska firas, får jag lite tid imrogon så gör jag det annars får ni ha en skit bra helg osv, dags att fixa sig och fan jag har fått en sån här vad heter det nu då, VAGEL!! usch mitt högra öga gör ont som fan, så himla typiskt faktiskt. Nej nu tickar klockan och jag måste verkligen fixa mig nu, ha en skit bra helg och GRATTIS till er alla studenter! / Elin

Jag 2007 på min student!

Grey´s

Hej allihopa! Hoppas ni har haft en bra dag, min började skit segt och ganska så trött kan man lugnt säga fast att man la dig i tid igår kväll. Älsklingen har vart på audition idag för Kulturamas Musikproduktions linje inför hösten, jag håller verkligen tummarna för honom för jag vet hur mycket det här betyder för honom.
När jag kom till jobbet imorse fick jag besök av Alvaro som satt och åt frukost med oss och skrattade som fan med mina chefer, hann som tur var med allt jag skulle imorse. Jobbade hårt idag och kom hem runt 4 tiden och slog mig ner framför datorn för att klicka hem lite saker från Eleven, har ni inte uptäckt sidan så gå in på www.eleven.se grymt bra saker kan jag säga. Nu ska jag lägga mig och titta på Grey´s anatomy och käka lite god sen middag, blir så när jag äter lunch så sent på jobbet är inte riktigt hungrig förrns vid den här tiden. Längtar som fan till Fredag eftersom älsklingen äntligen tar studenten då, och helgen har massa spännande saker som väntar, slänger in ett inlägg lite senare eller imorgon vi hörs puss / Elin



Bild inlägg

Usch och fy vilket väder det är idag. Har vart seg och trött och inte alls på humör. Förlåt för ett jätte tråkigt inlägg men jag pallar inte idag, vill bara ligga i sängen och dega framför tv:n iallafall nu, kanske skriver lite senare.
Här kommer lite bilder från helgens gång.


   
   
    
   

Veckans dans - Modern

Som sagt nu är 3:e veckans dans igång och denna vecka får det bli Modern dans i all sin ära.
Om ni missat några av de tidigare danserna så finns de under kategorin Veckans Dans där jag skriver lite om de olika stilarna som finns inom ämnet och försöker ås gott jag kan att få med saker jag tycker är viktig och för mig är det viktigt att börja från grunden därför har jag tagit modern denna vecka. Så här nedan hittar ni massa smaskig information ang veckans eleganta stil Enjoy!



Modern dans eller fridans är en samlingsbeteckning på en rad dansstilar som under 1900-talet legat i fokus för den sceniska konstnärliga dansens utveckling.
Till skillnad från den klassiska baletten som är stram och hållen, och jazzdansen, som är rytmisk och showig, betonar de moderna dansformerna en friare och mindre regelstyrd rörelsevokabulär.

Modern dans är förknippad med golvkontakt, "tyngd" i dansrörelserna, och med experiment med kropp, rum och musik. Skolbildningar inom den moderna dansen brukar ha särskilda filosofier eller betoningar för dansen, såsom naturlighet, andning, spänning/avslappning etc.

Den moderna dansen eller s.k. fridans uppstod i slutet av 1800-talet i protest mot baletten, som har fasta regler och rörelsemönster. Kvinnorna, som inte fick uppträda tidigare började göra uppror, tills de också fick rätt att dansa och så småningom blev det kvinnor som fick stå i rampljuset.

En av de första moderna dansarna var Isadora Duncan. Hon föddes i San Fransisco 1877. Hon tog balettlektioner som liten, men efter en kort tid kände hon att baletten inte passar henne och slutade träna. Isadora strävade inte efter en brilliant teknik, för henne var dans en konstform, ett sätt att uttrycka sig. "Hon beaktade kroppen som ett instrument för att uttrycka känslor." Det var anledningen till att hon utvecklade en ny dansgenre. Duncan införde en dansrevolution. Hon gick inte efter reglerna vad som gällde balettskor, korsetter, kjolar osv. Istället dansade hon barfota. Hennes dans bestod av naturliga rörelser, och innehöll massor av hopp, fall och springande. Ofta brukade Duncan improvisera på scenen.

I Sverige är Modern dans ett samlingsnamn och kan se mycket olika ut. Man lånar rörelser både från baletten, jazzen, streeten och egentligen vad som helst. Karaktäristiskt är leken och experimenterandet med rörelsernas tyngd, golvkontakten, kroppen, rummet och musiken.

Några viktiga svenska personer inom modern dans är :
 Birgit Cullberg, Mats Ek och Per Jonsson.

Ett fint citat från Martha Graham en känd koreograf från USA  och ett viktigt namn inom dansens utvecklig sa en gång:
"Dans är själens dolda sång"


Några klipp av modern dans:








Där har ni veckans dans, det var riktigt svårt att hitta fakta om denna dans och ännu svårare är det när man själv inte har dansat det. Men jag hoppas ni blir nöjda, jag vet något som jag blivit inspirerad att dansa iallafall och det är förra veckans Jazzfunk. Slänger in ett bild inlägg senare ikväll från helgen nu är det dags för tv:n igen, har legat och solat på balkongen ett bra tag sen jag kom hem från jobbet dessutom så nu har är man inte lika blek längre. Hörs senare / Elin

RSS 2.0