Here I come!

Hej allihopa! Sorry men jag hann verkligen inte skriva igår, och hinner inte lägga in veckans dans. Nu sitter jag på golvet och packar det sista, känns som om jag kommer ha en övervikt, måste kolla på vågen sen. Längtar efter min pappa och mina syskon som fan och är överlycklig att jag ska få komma iväg men det finns en sak som gör mig förbannad,ledsen och jätte orolig sammtidigt vill inte gå in på detaljer. Kommer sakna alla här hemma, faktiskt först somaren som jag vart hemma hela sommaren, kommer sakna min lilla Becca som kämpar på jobbet nu när jag är borta, kommer sakna dig tjejen, ha det så bra Rhodos när jag kommer hem! Nu måste jag fixa allt så det får bli ett kort inlägg så hörs vi när jag kommer hem igen, ha det så bra här hemma, många kramar Elin


  

1 dag kvar

God morgon allihopa! Här sitter jag med mitt te och ska snart dra iväg till jobbet. Förlåt för den dåliga uppdateringen nu i veckan, har faktiskt inte orkat om jag ska vara ärlig.
Har vart lite sjuk och spenderat mina dagar med Alvaro samt firat min barndomskompis Michelle som blev 21 i lördags, tack gumman för en super rolig kväll, vi får ta igen när jag kommer hem. Jag hoppas ni mår bra, jag mår iallafall bättre nu, resfebern börjar kicka igång lite nu, dock känns det som om jag är lugnare i år på något sätt,kanske för att jag väntat så länge på den här dagen. Jag tänkte slänga in en sista veckans dans innan jag drar, sen blir det 2 veckors uppehåll här på bloggen vill njuta så mycket jag bara kan av att vara på mitt kära Kos igen. Nu måste jag dra till jobbet, vi hörs när jag kommit hem igen, ciao  / Elin

Never leave you!

Nu är jag hemma, har vart på jobbet och efter en stund började jag känna mig väldigt tung i hela kroppen och speciellt huvudet, blev helt snurrig och det kändes bokstavligen som om ögonen skulle poppa ut vilken sekund som helst. Åkte hem och har legat i sängen och vilat och tittat på tv, känner mig fortfarande hängig och seg i kroppen. Kan hända att det blir så när man får för lite sömn och har jobbat från Sön-Sön enda lediga dagen för mig var i lördags, men vill man ha extra pengar till resan så får man skylla sig själv helt enkelt.
Nu ska jag ta och lägga mig i sängen igen och slänga på någon film tänkte jag, baby ringde för en stund sen och hörde om jag inte ville ha lite sällskap, hade gärnat haft sällskap men känner inte att jag är det bästa sällskapet just nu när man mår som man gör. Saknar honom verkligen eftersom vi knappt har setts på hela förra veckan och det lilla vi sågs känns som en evighet ifrån varandra. Nej nu tänkte jag ge er en till dagens låt som jag fastnat på, den har en fin text tycker jag och eftersom jag själv skriver texter så lyssnar jag automatiskt till texter men även beat och helheten i låten.
Skriver lite senare igen, ska se om ja kanke orkar måla något nytt på naglarna, resultatet från sist vart inte så bra så jag sket i att lägga upp en bild, om denna blir bra tar jag kort jag lovar / Elin



Sexy Bitch

Hej sötisar!
Nu är jag hemma från ännu en dag på jobbet. Precis 15 min efter att jag var ombytt och klar dundrade det in 20 pers som man fick ta hand om, Malin stackarn såg helt förvirrad ut när dom kom in, men det löste sig väldigt bra.
Dagen har gått så himla fort, jag började med att åka in till stan för att köpa mina små älsklingar, äntligen är skorna mina. Sen tog jag mig till konsum och köpte med mig en avokado och en gul paprika som jag tänkte ha till min sallad på jobbet, kände att ajg inte behövde stressa så jag tog det lugnt och fint innan jag kom fram.
Nu måste jag berätta en rolig händelse som jag var med om inne i stan, trodde ja skull dö as garv först. Jag kommer och går mot tågen så kommer en kille och hoppar på en snubbe precis bredvid mina fötter så dom rullar på golvet varpå killen som hoppade på den andra skriker " Du har gett min brud klamydia, jag skadöda dig din jävel" och killen som ligger på golvet skriker " Förlåt, jag visste inte, förlåt lugna ner dig för fan!" först visste jag inte om killen skojade men insåg snabbt att dom inte gjord det, och killen som hoppde på den andra skrek "Jag har köpt en ring till henne, hör du det, jag ska döda dig". Jag förstår mig inte på vissa människor faktiskt, jag skulle aldrig göra något sådant med tanke på att man skämmerut sig själv sammtidigt. Nu ska jag ta och röra mig mot sängen, slänger in bild på min outfit för idag samt min ny skor, sen ska ni få dages låt av mig som spelades högt i mina hörlurar, god natt allesammans / Elin


 



några videos

Här har ni två stilar jag diggar extremt mycket eftersom jag själv prövade på Dancehall men hittar inte mycket information om denna och den info jag har räcker inte till ett enda inlägg så slänger jag in några klipp isället, där ni även kan lära er hur man gör stegen, så ställ er framför spegeln och öva och ni har ett säkert kort ute på dansgolvet.
Reggeaton är något jag lyssnar på varje dag och stilen i sig är så himla skön så förtjänar denna oxå en plats här.
Nu ska jag slänga mig in i duschen och sedan ska jag måla naglarna,började md tårna som prov, hoppas ni gillar detta /Elin












Popping

Jag skrev ju sist att jag skulle skriva om Streetfunk, dock finns det inte mycket att skriva om som skiljer sig från Streetfunk förutom själva ordet, det är mycket mer funkigt, gungigt och rörelserna är mjukare. Så jag tänkte ge er Popping faktiskt, något jag tycker ser extremt svårt ut med tanke på all kontroll man har över sin kropp när man "poppar"
 / Elin


Popping är en illusionistisk streetdance-stil med rötterna i Fresno, Kalifornien

Historia

Stilen skapades i slutet av 1970-talet av Sam "Boogaloo Sam" Solomon (som även skapade dansstilen Boogaloo) i samband med att musikgenren funk kom till och utvecklades.

Ursprungligen användes namnet Funkstyles som en term för alla de olika stilarna som skapades under denna tid. Idag används dock oftast namnet Popping som en samlande term, vilket egentligen är fel.


Moves och stilar

Grunden i popping är en pop, som utförs på så sätt att man spänner en muskel snabbt och sedan slappnar av igen. Rätt utfört ser detta mycket effektfullt ut och nästan som om dansaren får en stöt genom kroppen. Popsen utförs kontinuerligt i olika delar av kroppen till musiken. Andra moves och stilar som brukar användas i popping är:

  • Boogaloo
  • Glides
  • Robot
  • Waving
  • Animation
  • Strobing
  • Tutting
  • Hitting

Man kan ofta se likheter med pantomimer även om det snarare handlar om dansarens personliga stil än dansen som sådan.

Tävlingar

Juste Debout är den största poppingtävlingen i Europa. Tävlingen går årligen i Paris och dansas två mot två. Förutom popping tävlas det i Locking, House och New style. Sedan 2005 har antalet deltagare varit så många att deltävlingar hålls för att kvala in där Sverige hör till gruppen Juste Debout Scandinavia.

Musik
Popping dansas vanligen med funkmusik, ibland mer elektronisk sådan. En teori är att dansen växte fram i samband med introduktionen av trummaskinen vilket gav ett nytt mycket snärtigare ljud som dansarna lekte med.

Mer än så hittade jag inte om "Popping" tyvärr, man jag lägger några videos och som kompensation för att det blev så kort slänger jag in några videos på två andra favorit stilar jag har som jag inte hittar ett dugg om som jag egentligen hade velat skriva om. Hoppas ni lärt er något nytt och eventuellt fått upp ögonen för en ny stil
Alla dessa stiler jag lägger upp går att hitta på www.danscenter.se , www.bluehill.se , www.marikas.se 
Ha det bäst / Elin





I denna kan ni se inslag av popping,blev bara tvungen att visa för denna grupp förtjänar all respekt!

Usch

Hej allihopa!
Förlåt att jag inte lagt upp en till stil på veckans dans, det kommer upp ikväll jag LOVAR!
Vad har ni haft för er? Jag har bara jobbat och jobbat och är verkligen helt slut i kroppen, jobbade extra igår så klockan 21.00 gick jag från jobbet och åkte hem till Alvaros bror och satt barnvakt åt hans brorson, vi la honom och sedan tittade vi på film tills det var dags att sova. Idag var väl inte den bästa morgonen men det löste sig, skulle egentligen på barnkalas hemma hos Alvaros kusin men det vart ändrade planer och Alvaro har åkt upp till Hedemora med hans bror för att träffa Stor och Muhammed Ali och se deras spelning och visa upp några beat som dom kanske eventuellet ska köra ihop på om jag förstått allt rätt. När jag kom hem stupade jag i sängen och sov i 1½ timma, kändes som om man behövde en liten power-nap faktiskt.
Var inne i stan på förmiddagen dessutom och jag säger då bara att jag har nog aldrig sett så mycket folk som det var nu under Pride paraden, men det var ändå roligt att se.
Jag tänkte att jag skulle leka lite med mina nya nagellack som jag köpt, vet inte varför jag blivit så besatt av nagellack helt plötsligt och skor sa vi inte ta om, tror att alla tjejer kommer in i faser då det gäller både skor och väskor samt kläder. Jag är nog inne i en nu, för oj vad jag hittar saker helt plötsligt och det är så typiskt eftersom det är 10 dagar kvar tills vi ger oss av och pengarna har en förmåga att försvinna lite när jag håller i dom, en liten slösa ligger nog och kryper innanför mina fingrar kan jag tänk mig.
Nej nu ska jag sätta mig och fixa naglarna lite, kan visa er resultatet senare om det blir bra så att säga, ha en riktigt mysig lördag kväll. / Elin

Min nya väska och nytt nagellack
 

RSS 2.0