Blå,grön,röd och gul

Ja det var ju roliga färger tänker man kanske men under den här veckan har jag fått veta och lärt känna sidor av mig själv och andra människor i färger om man säger så. Vi har en kurs just nu som heter Organisation&ledarskar och  bland det första vi har fått göra innan kursstart var att besvara en hel del frågor i ett program som fastställt vilken beteendeprofil man har genom färgmönster. Det som var bland det häftigaste är att hela häftet jag fick om mig själv var skrämmande lik den jag är som person och lyckades pricka in alla rätt. Röd=dominans,gul=inflytande,blå=konformitet,grön=stabilitet.

Jag tillhör tex gruppen grön/blå i mitt grundbeteende vilket är mitt naturliga beteende i en omgivning där jag känner mig trygg&säker. Typiska drag jag har är att jag tar lite längre tid på mig att besvara frågor, jag är väldigt metodisk och eftertänksam. Har större förståelse för känslomässiga frågor, tar inga onödiga risker, framhäver mig helst inte, uppskattar ordning och reda runt om mig, använder mig av logiska argument och gillar inte när förändringar sker för fort utan behöver att det tar tid.
I mitt anpassade beteende som beskrivs som det beteende jag känner att jag behöver vara i en viss situation blir jag lite mer av en röd/grön person vilket betyder att jag blir mer målmedveten,koncentrerad och beredd att nå mina mål. Jag skulle kunna babbla på om det här i evigheter eftersom det var sjukt intressant och eftersom nästan hela klassen numera pratar i färger. Jag har märkt mer och mer hur personer med de olika färg kategorierna träder fram och det blir krockar lite här och var but i guess that's life. Man kan inte vara vän med alla och vi alla är i grund och botten där för en enda sak, vår egen utveckling. Sen kan man se till att göra det så roligt som möjligt på vägen men till en viss gräns enligt mig. Dagarna flyter på rätt snabbt, känner att jag är tröttare i huvudet än normalt och sitter just nu medans jag skriver det här med 2 grupparbeten, ett eget redovisningsprojekt samt läsläxa på 128 sidor. Så nu tänker jag gräva ner mig i mina studier men skriver nog av mig snart igen. Take care / Elin 





Stackars rara lilla för "fina" flicka

Då var första tentan avklarad, känner mig grym som kämpar och gör något av mitt liv istället för att sitta på mitt arsle och inte ha högre ambitioner än att vara "hemma-fru" eller inte värdera sin egna framtid och sitt eget värde. Patetiska,osäkra och otroligt trångsynta människor är något jag spyr över. Har man inget vettigt i skallen så kan man lika gärna hålla käften. Ja, nu har jag lust att ge de personerna en fet jävla örfil. Att en människa har som filosofi att inte kunna umgås med människor som är fulare än en själv är bland det mest ytligaste,osäkraste jag någonsin hört. Att sedan få höra att en människa yttrat sig om en som för det första inte vet ett skvatt om vem jag är eller min bakgrund. Det får mig att skratta högt av medlidande, stackars lilla "fina" flicka som inte har något bättre för sig än att yttra sig om att min pojkvän lämnade mig pga hur jag ser ut, hahahahaha!!!!
För det första, var du i förhållandet? Vart var du i ditt? Vem står starkare än någonsin med samma man idag och kan med handen på hjärtat säga att människan framför mig är mannen som älskar mig precis som jag är, för den jag är och skulle inte ändra något på mig? Patetisk är vad du är, lilla "fina" flicka. Som sagt en stor örfil av verkligheten är vad du behöver, och uppenbarligen en spegel eftersom du själv inte kan se den hemska personligheten som ligger bakom ditt "vackra" yttre. Ytliga människor som sagt, bland det äckligaste jag vet. Skaffa lite bättre självförtroende och värdighet i kroppen och börja acceptera att det yttre är endast ett skal/fasad, så länge du har ett fult inre så kommer din skönhet aldrig kunna mötas som något vackert, hur vacker du än är. Medlidande för ditt otroligt låga självförtroende och avundsjuka det är vad jag har. Jag är inte perfekt och kommer aldrig att vara. Jag har mina fina och fula sidor skillnaden är att jag står för dom, jag är inte den vackraste på denna jord men det kommer aldrig finnas någon annan än just mig och jag är vacker precis som jag är. Det är skillnaden på dig&mig så knip din käft och ta dig en bra titt i backspegeln innan du tar en sväng för det enda som kommer komma utav dina ytliga värderingar och pengakåta beteende är en evig ensamhet med falska vänner som endast kommer utnyttja dig för det du just tror att du är "VACKER"
/ Elin 




Plugg

Nu känner jag det, skriv ångesten efter mitt senaste inlägg. Jag har ju som trend att hålla mina fingrar borta i typ 3 månader men nu känner jag själv att det är dags att sätta fingrarna i spel igen och faktiskt skriva ner allt jag går igenom nu. För några månader sedan skrev jag om en skola jag ansökt till, och jag kom in!! Jag går just nu på Frans Schartaus handelsinstitut och läser Food&Beverage Managament vilket enkelt kan översättas som en fördjupning inom restaurang där målet är att antingen jobba som chef eller driva eget företag inom restaurang. Men man kan också få jobb inom personal,ekonomi och marknads avdelningarna, beroende på vad man blir intresserad utav. Jag själv har fått en stor AHA upplevelse när det kommer till arbetsmiljö och mitt brinnande intresse för den inriktningen. Det ska bli kul att se vad som händer efter den här utbildningen. Jag har även fått en högre roll på mitt jobb och kommer köra som ansvarig under helger när jag väl jobbar, allt känns nytt och spännande och kommer komma till stor nytta under min utbildnings tid. För övrigt känner jag ett lyckorus eftersom min kära pojkvän flyttat in och jag numera får gå och lägga mig bredvid mannen jag älskar mest av allt. Mitt egna lilla lyckorus handlar lite om att jag känner att jag bestigit ännu en prövning i mitt liv, det gör fortfarande lite ont och ibland blir jag väldigt påmind om vad man gått igenom och kan brista ut i gråt men jag vet att den dagen kommer när den är menad för det. Jag tänker inte gå in på detaljer men de människor jag behövt runt om mig har funnits där och jag har fått ta den tid jag behövt att gå igenom känslorna kring detta ämne. 
Jag har lovat mig själv att bli bättre på att skriva nu eftersom det händer så otroligt mycket. Så nu tänker jag gräva ner mig i mitt tenta plugg inför imorgon, Marknadsföring är ett tungt ämne men jag ska fan ta mig igenom detta. Vi hörs take care / Elin 










RSS 2.0