Veckand Dans

Denna vecka drar jag igång med Cha-Cha, så följ med.

Historik
Cha-cha-chan är sprungen ur mambon, och den främsta skillnaden består i att cha-cha-cha har ett långsammare tempo. Musiken är liksom sin förgångsgenre uppbyggd kring clave-rytmen.
Den moderna stilen av dans i cha-cha-cha härrör från undersökningar som gjorts av dans lärare Pierre Zürcher Margolie ( "Monsieur Pierre"), som samarbetar Doris Lavelle.
Pierrereste sedan från London och besökte Kuba 1952 för att ta reda på hur och vad kubanerna dansade på den tiden. Han konstaterade att detta nya dans hade en delad 4:e beat, och att dansa är en började på andra beat, inte första. Han tog med denna dans idén till England och så småningom skapade vad som är känt nu som ballroom cha-cha-cha.
Orkesterledaren Enrique Jorrín är känd som den som lanserade musiken i USA 1953, och i Europa blev den populär i mitten av 1950-talet.

Om namnet på dansen och musikstilen

Namnet sägs vara ett onomatopoetisk efterhärmande av det ljud som uppstår när danserna släpar sina fötter längs golvet: efter grundstegets första två långsamma steg följer nämligen tre snabba släpande steg. De tre snabba stegen kan emellertid hos vissa dansare uttryckas främst med höftrörelser, utan att några egentliga steg tas.

Ibland betonas de tre cha-cha-cha-slagen också i musiken, och cha-cha-chan sägs därmed vara en av de få fall där en dansstil har fått tydligt genomslag i utförandet av sin motsvarande musik.

Cha-cha-cha kan antingen dansas till äkta kubansk musik eller Latin Pop eller Latin Rock. Musiken för internationella ballroom cha-cha-cha är energiska och med ett stadigt beat. Den kubanska cha-cha-cha är mer sensuell och kan innefatta komplicerade polyrhythms.
Stiler av cha-cha-cha dans kan skilja sig i stället för de chasse i rytmiska struktur.Den ursprungliga kubanska och ballroom cha-cha-cha räkna "två-tre-chachacha".

Videos från Cha-cha


 





Så det var det jag hittade inom Cha-Cha, tyvärr blev det inte mycket men hellre något än ingenting, hoppas ni tyckte om det, håll utskik inför nästa veckas dans, kommer bli något ni alla hört och kanske prövat förut?
Ha en fortsatt bra vecka, och ni som dansar kepp going ;)  
/ Elin

Kommentarer
Postat av: Anonym

Fin blogg!

2010-07-03 @ 21:30:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0